19.12.07

Lempibändini

Kysyttäessä tapaan vastata Cantus Cölln. Tässä osittain: Johann Sebastian Bach - Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit (Actus Tragicus) BWV 106.

Tunnisteet:

6 Comments:

Anonymous Nimetön said...

Hyvää musiikkia. Olen viime aikoina alkanut hieman tutustua klassiseen musiikkiin, ja Bach on kuulostanut toistaiseksi parhaalta. Haluaisitko suositella joitain hänen kappaleitaan?

20.12.07  
Blogger Eufemia said...

Hmm. Mielummin kuin suosittelen kappaleita, annan toisenlaisen ohjeen: Erityisesti alkuun kannattaa kuunnella pelkästään hyviä levytyksiä, vain niiden perusteella on mahdollista kunnolla arvioida mistä säveltäjistä ja teoksista pitää. Hyvien levytysten tietäminen ja löytäminen kuulostaa salatieteeltä, mutta onneksi asiaan vihkiytymättömällekin on keinonsa: kannattaa suosia - ainakin aluksi - vain erittäin hyviä levy-yhtiöitä. Minä esimerkiksi ostan musiikkia Fuugasta (Kaisaniemenkadulla) marssimalla ensin plaraamaan läpi tarjolla olevat Harmonia Mundin levyt. Sitten selaan läpi muutamia suosikkisäveltäjiäni ja koetan nuuskia vihjeitä levytysten tasosta. Kannattaa asioida hyvissä levykaupoissa ja pyytää myyjiltä arvioita levytyksistä. Levyjä kannattaa toki myös kuunnella ennen kuin ostaa. Samaa strategiaa voi jossain määrin soveltaa myös kirjastoissa.

Last.fm on myös aika näpsä makukirjon laajentaja ja tutustumisväline.

20.12.07  
Anonymous Nimetön said...

Ja DG:lläkin on uusi nettikauppa.

Bachiin liittyen löytyy:

http://www2.deutschegrammophon.com/cat/result?SearchString=&ART_ID=&COMP_ID=BACJS&ALBUM_TYPE=&IN_XXSERIES=&x=31&y=9

20.12.07  
Blogger Erastotenes Aleksandrialainen said...

Hyvää ilmaista musiikkia, jota voi jopa jakaa vapaasti (täysin tekijänoikeuksien ulkopuolelle pudonnutta), löytyy Helsingin kaupunginkirjaston musiikkisivulta. Valikoima on suppea, mutta sisältää Furtwänglerin tulkinnan Beethovenin 9. sinfoniasta, tulkinnan, jota pidetään eräänä parhaista kautta aikojen.

20.12.07  
Anonymous Nimetön said...

Kiitos neuvoista. Enemmän rokkia kuunnelleena olen tottunut siihen, että säveltäjä on yleensä myös esittäjä, mutta klassisen kanssa se on tietysti eri juttu. Etsin yleensä musiikkini kirjastosta, ja ainakin Helsingin kaupunginkirjaston aineistohakusivuilla näkyy heti myös tuo levyttäjä. Noita musiikkisivuja en ollutkaan ennen huomannut.

21.12.07  
Blogger Matti said...

Itä-Tampereella on eräissä piireissä perinne kuunnella Glenn Gouldin Bach-tulkintoja ja juoda kaljaa. Myös Andreas Schiff on ihan hyväksyttävä. Bachissa on kyllä jotain aivan erityistä.

Tosin itse olen yhtä suuri Beethovenin myöhäisten pianosonaattien fani, mutta tietääkseni muut itätamperelaiset katsovat tätä asiaa hiukan säälien.

21.12.07  

Lähetä kommentti

<< Home