22.4.06

Mieleenjäävää


Asuminen uudessa paikassa merkitsee kai välttämättä omituisilta tuntuviin arkisuuksiin törmäämistä. Olen koettanut valokuvata sellaisia, jotka ovat hätkäyttäneet erityisesti. Muutamia asioita olen saanut kuvattua edes jotenkin, vaikken kuviin olekaan tyytyväinen. Tuossa yllä esimerkiksi on ruokakauppaketjujen omia luomumerkkejä. Suomessakin muistaakseni ruokakauppojen omiin sarjoihin on alkanut ilmaantua reilun kaupan tuotteita, luomusta en ole varma. Täällä kullakin itseään kunnioittavalla kauppaketjulla on näemmä oma luomumerkki.

Toisten hauskuuksien kuvaaminen on hankalampaa; esimerkiksi tyypilliset friedrichshainilaispeikot kulahtaneissa maihinnousutakeissaan ovat vielä kuvaamatta, samoin heidän hyvinvoivat koiransa. Toivottavasti lämpenevät säät antavat lisää mahdollisuuksia ainakin niiden koirien kuvaamiseen, hauskoja otuksia. Tämä kirjoitus saattaa siis saada jatkoa.

Sain kuitenkin kuvattua toisenkin kiinnostavan ilmiön: vesipiippukaupat. Olen laskenut niitä kotikorttelissani ja parissa sen viereisessä neljä tai viisi. Mainostekstien mukaan niissä todella myydään vain vesipiippuja, mainoskuvat taas, no, katsokaa itse.

6 Comments:

Anonymous Nimetön said...

Mutta Saksasta puuttuvat tyystin nuo ulko-oven ulkopuolella olevat kenkäharja-ritilä- yhdistelmät. Ja kun muuten ovat niin siisteyttä korostavaa porukkaa.. Markkinarako? Jos minä lähetän niitä sinne, niin saatko ne kaupan? Laitetaanko tuhat aluksi?

23.4.06  
Blogger Eufemia said...

Epäilen, että vuodenaika on väärä ... ja minä olen tulossa täältä niin kovin pian poiskin. Markkinarako kyllä tosiaan.

24.4.06  
Anonymous Nimetön said...

Apropoo markkinarako, jokos Suomen kaupoista löytyy Eierschalensollbruchstellenverursacher?

Ks. tarvittaessa Kuuklen kuvahaku.

24.4.06  
Blogger Eufemia said...

Täydellisesti nimetty turhake. Vau.

25.4.06  
Anonymous Nimetön said...

Nimityksen kompakti täsmällisyys mykistää. Kaunista. Kuulin turhakkeesta ensi kerran viikko sitten lentokentällä pääsiäislomalta Saksasta palaamassa olleelta hieman juopuneelta suomalaisnaiselta. Kuultuaan minun olevan kielimiehiä hän vaati nimityksen suomennosta, eikä ollut kovin tyytyväinen monisanaiseen selitykseen (munankuoren halutun murtumiskohdan aiheuttaja).

Munankuorensärkijä myisi ehkä paremmin. Toivottavasti silti huonosti.

26.4.06  
Blogger Ripsa said...

Minulle nyt ei tule muuta mieleen kuin Bob Dylanin biisi "Everybody gotta get stoned".

En yhtään muista miltä albumilta tai miltä vuodelta, mutta ekan kerran kuultuna teki aikamoisen vaikutuksen. Joka tapauksessa 60-lukua.

Mietin että kukahan meilläkin rupeaisi laulua laulamaan. Ei ole juuri kuulunut.

Terv.

Ripsa

28.4.06  

Lähetä kommentti

<< Home