22.4.06

Mieleenjäävää


Asuminen uudessa paikassa merkitsee kai välttämättä omituisilta tuntuviin arkisuuksiin törmäämistä. Olen koettanut valokuvata sellaisia, jotka ovat hätkäyttäneet erityisesti. Muutamia asioita olen saanut kuvattua edes jotenkin, vaikken kuviin olekaan tyytyväinen. Tuossa yllä esimerkiksi on ruokakauppaketjujen omia luomumerkkejä. Suomessakin muistaakseni ruokakauppojen omiin sarjoihin on alkanut ilmaantua reilun kaupan tuotteita, luomusta en ole varma. Täällä kullakin itseään kunnioittavalla kauppaketjulla on näemmä oma luomumerkki.

Toisten hauskuuksien kuvaaminen on hankalampaa; esimerkiksi tyypilliset friedrichshainilaispeikot kulahtaneissa maihinnousutakeissaan ovat vielä kuvaamatta, samoin heidän hyvinvoivat koiransa. Toivottavasti lämpenevät säät antavat lisää mahdollisuuksia ainakin niiden koirien kuvaamiseen, hauskoja otuksia. Tämä kirjoitus saattaa siis saada jatkoa.

Sain kuitenkin kuvattua toisenkin kiinnostavan ilmiön: vesipiippukaupat. Olen laskenut niitä kotikorttelissani ja parissa sen viereisessä neljä tai viisi. Mainostekstien mukaan niissä todella myydään vain vesipiippuja, mainoskuvat taas, no, katsokaa itse.

5 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Mutta Saksasta puuttuvat tyystin nuo ulko-oven ulkopuolella olevat kenkäharja-ritilä- yhdistelmät. Ja kun muuten ovat niin siisteyttä korostavaa porukkaa.. Markkinarako? Jos minä lähetän niitä sinne, niin saatko ne kaupan? Laitetaanko tuhat aluksi?

23.4.06  
Blogger Eufemia said...

Epäilen, että vuodenaika on väärä ... ja minä olen tulossa täältä niin kovin pian poiskin. Markkinarako kyllä tosiaan.

24.4.06  
Anonymous Anonyymi said...

Apropoo markkinarako, jokos Suomen kaupoista löytyy Eierschalensollbruchstellenverursacher?

Ks. tarvittaessa Kuuklen kuvahaku.

24.4.06  
Blogger Eufemia said...

Täydellisesti nimetty turhake. Vau.

25.4.06  
Anonymous Anonyymi said...

Nimityksen kompakti täsmällisyys mykistää. Kaunista. Kuulin turhakkeesta ensi kerran viikko sitten lentokentällä pääsiäislomalta Saksasta palaamassa olleelta hieman juopuneelta suomalaisnaiselta. Kuultuaan minun olevan kielimiehiä hän vaati nimityksen suomennosta, eikä ollut kovin tyytyväinen monisanaiseen selitykseen (munankuoren halutun murtumiskohdan aiheuttaja).

Munankuorensärkijä myisi ehkä paremmin. Toivottavasti silti huonosti.

26.4.06  

Lähetä kommentti

<< Home