1.8.05

Yliopistobyrokratiaa ja stressaantunutta ruikutusta

Tutkintoihin kuuluvat kieliopinnot tiedekunnittain: Humanistinen: Vieras kieli tekstinymmärtäminen: Kahdessa kielessä (2+2 ov). Vieras kieli suullinen taito: vähintään yhdessä kielessä (2 ov).

Kieli- ja viestintäopinnot:
3) kahden vieraan kielen taito (6 ov), toisessa kielessä sekä suullinen että kirjallinen taito, toisessa kirjallinen taito, ainekohtaisista määräyksistä ks. kyseisen oppiaineen tutkintovaatimusten kohdalta.

Ylempi on Kielikeskuksen opinto-oppaasta, alempi Humanistisen tiedekunnan opinto-opppaasta. Varmistin aikanaan väärästä paikasta, eli kielikeskuksen opintotoimistosta, että voin tosiaan tehdä kirjalliset kokeet kahdesta kielestä ja suullisen kolmannesta. Tänään samassa paikassa sanottiin, että heidän opinto-oppaansa (ja selvästi myös opintotoimiston henkilökunnan) tiedot ovat vain suuntaa-antavia, ja aina pitäisi varmistaa tiedekunnasta. Suuntaa-antava opinto-opas?

Käytännössä: Minun pitää saada pian kiinni joku, jolle voin suorittaa joko englannin tai italian suullisen kokeen. Kaikki kielikeskuksen opettajat ovat tietysti lomalla. Jos en saa merkintää opintorekisteriin ennen tämän kuun viidettätoista päivää, jatko-opiskelijaksi haku jää marraskuuhun. Voi se tietysti jäädä siksikin, että se ihminen, jolle pari viikkoa sitten kirjoitin kysyäkseni voisiko hän harkita ohjaajakseni ryhtymistä, on lomalla. Laitoksella sentään tänään jo vastattiin puhelimeen. Sen henkilön liikkeistä, jonka tahtoisin ohjaajakseni ja joka on lomalla, ei tiedetty mitään.

Miksi haku on elokuussa? Miksei syyskuussa kun yliopistolla on muitakin kuin hallinnon työntekijöitä?

(Eikä Blogilistakaan suostu komennoista huolimatta uskomaan, että blogini on päivittynyt.)

Tunnisteet:

2 Comments:

Anonymous Nimetön said...

Eihän tämmöistä ruikutusta lue pirukaan! Ja unohda jatko-opiskelu, ei sinusta ole siihen, jos et selvitä edes pieniä vastoinkäymisiä. Hommaa sen ohjaajaehdokkaan yhteystiedot! Kai se jossain asuu, vaikka laitoksen imbesillit eivät sitä tietäisikään. Pistä vaikka yksityisetsivä asialle...

4.8.05  
Anonymous Nimetön said...

ohjaaja? kuka muka jatko-opintoja ohjaa?? ei ainakaan mun alalla (HKI, hum. tdk) kukaan. idealistista toiveajattelua. Lue, kirjoita ja itke. Sitä jatko-opinnot ovat. Elämistä mitättömillä apurahoilla ja palkatta opettamista.

20.8.05  

Lähetä kommentti

<< Home