6.7.05

Huvittelen

Raivostuneena hyökkäsi Herakles nyt tosissaan kentaurien kimppuun ja ajoi tiehensä koko lauman, joka pakeni etsimään suojaa kuolemattoman kentaurin Kheironin luota, joka kerran oli ollut Herakleen ja monien muiden sankarien opettaja ja joka nyt yritti puhua mielettömälle Herakleelle järkeä. Se ei onnistunut; vihapäissään Herakles haavoitti myös Kheironia polveen ja Kheiron sai sellaiset tuskat, että hän luopui kuolemattomuudestaan ja heitti henkensä. Sen nähdessään Herkles tuli aivan villiksi ja tappoi mielettömänä kaikki toisetkin kentaurit.

Alf Henriksonin Antiikin tarinoita on hyvä olemassa. Löydän aina jotain uutta älytöntä. Horoskooppimerkkini samastetaan Deukalioniin, joka oli antiikin Nooa ja sai miehiä syntymään viskomalla kiviä taivaalle. Hänen vaimonsa Pyrrhan heittämistä kivistä tuli naisia. Spartan lait säätänyt Lykurgos varmisti lakiensa noudattamisen tehokkaasti: hän vannotti kaupungin asukkailla juhlallisen valan, että he noudattavat hänen sanelemiaan lakeja kunnes hän palaa matkalta. Sitten hän matkusti Kreetaan ja teki itsemurhan jätettyään ohjeet, että hänet tulee polttaa ja tuhkat sirotella mereen. Semiramis oli Ninoksen hovimiehen vaimo. Huomattuaan herransa ihailevan Semiramista, hovimies auliisti tappoi itsensä jottei olisi tiellä. Kaikkea tällaista tiiviisti ja kummastelematta kerrottuna.

1 Comments:

Blogger Anna Amnell said...

Antiikin tarinat kiehtovat minuakin. Olen saanut niistä ideoita kirjoittamiseen.

Antiikin tarinoita ja raamatun kertomuksia pitäisi kaikkien lukea, sillä ne ovat meidän länsimaisen kulttuurimme perusta.

C.S. Lewisia ja Tolkienia kiinnostivat edellisten lisäksi myös pohjoiset legendat, mikä näkyy heidän kirjoistaan.

8.7.05  

Lähetä kommentti

<< Home