18.11.08

Lasik-leikkaus: kuukausitarkastus

Olen kirjoittanut Lasik-leikkauksesta tarkan kuvauksen päivä leikkauksen jälkeen ja huomioita viikko leikkauksen jälkeen. Nyt leikkauksesta on kuukausi ja tänään koitti ensimmäisen kontrollikäynnin aika.

Marrasaamut ovat minulle vaikeita; olin muutaman minuutin myöhässä. Lääkäri ei onneksi siitä suuremmin nyreillyt, mutta toimi ehkä hieman normaalia ripeämmin pysyäkseen aikataulussaan. Ensin hän testasi näköni (se laite, jossa katsotaan kuumailmapallon kuvaa, on kummallinen). Vasen silmä on täsmälleen nollassa, oikeassa on aavistus kaukonäköä. Kuitenkin vain sen verran, etten ollut itse huomannut sitä – nytkin on hankala huomata. Näöntarkkuus olisi ollut normaaliksi luettava jo sillä, että olisin nähnyt taulun ylimmän kirjainrivin; nyt näin sekä oikealla että vasemmalla silmällä keskimmäisen rivin hyvin ja vasemmalla alemmastakin muutamia kirjaimia. Kun katsoin kummallakin silmällä, alinkin rivi oli helppo lukea.

Sitten piti taas ruuvata leukatukea ylemmäs (minulla on kai pienehkö pää) ja tuijottaa lääkärin korvaa samalla kun hän käänteli kirkasta valoa aivan silmäni vieressä ja tiiraili näkyykö mitään epätavallista. Ei näkynyt. Sen jälkeen sain silmiini kirvelevähköjä väriainetippoja. Aine kuulema olisi tarttunut rosoihin ja naarmuihin jos sellaisia olisi silmän pinnassa ollut. Lääkäri kohotti silmäluomia vuoron perään pumpulipuikolla, käski olla räpyttelemättä ja katseli pintaa hyvin lähelle tulevalla laitteella, jossa paloi sininen valo. Mitään epätasaisuuksia ei näkynyt. Nykyisten laserilla tehtävien läppien rajoja on kuulemma yleensä vaikea erottaa tässä vaiheessa edes mikroskoopilla.

Tarkistus oli ohi ja kaikki hyvin. Sain laskun. Sen päälle tuli runsaan kympin toimistomaksu, jonka Kela-korvaus melkein kattoi. Puolen vuoden päästä uudestaan. Olen edelleen varauksettoman tyytyväinen.

Tunnisteet: , ,

1 Comments:

Anonymous lasik said...

Itsekkin olen omaan silmäleikkaukseen tyytyväinen. Näkökyky on varmaan paras paikka minne voi sijoittaa rahaa ;)

6.10.09  

Lähetä kommentti

<< Home