28.10.08

Jos jotain menee todella pahasti pieleen

Jos jotain menee todella pahasti pieleen, esimerkiksi ääniä katoaa samaan tapaan kuin Ohiossa eli äänestäneiden määrä ja sähköisestä uurnasta löytyneiden äänien määrä eivät täsmää, minulle on vakuutettu, että vaalit voidaan järjestää kolmessa kokeilukunnassa uudelleen.

– Jyrki Kasvi 3.9.2008

Tunnisteet: ,

6 Comments:

Blogger Mikko said...

US 8.9.: ”Asia on uusi ja moniulotteinen ja siksi on ymmärrettävää, että keskustelussa on syntynyt joitakin väärinkäsityksiä. On muun muassa luultu, että Suomen kokeilu olisi niin sanottu internet-äänestys, mikä ei pidä paikkaansa. Suomen kokeilussa äänestys tapahtuu vain ja ainoastaan virallisilla äänestyspaikoilla ja äänestyssysteemi on suljettu, eikä sitä voi siis internetin kautta hakkeroida. Äänestäjä voi aina myös valita perinteisen paperi ja kynä –menetelmän”, sanovat Brax ja Kasvi nyt yhteisessä tiedotteessaan.

Miksi aiemmin kriittinen Kasvi on lähettänyt yhteisen tiedotteen Braxin kanssa? Millä lupauksella Kasvi on ostettu hiljaiseksi?

Kasvihan on ainoa poliitikko joka on aiemmin osoittanut jonkinlaista tietämystä näitä kohtaan. Kasvi ei ehkä tajua, että hänet on äänestetty eduskuntaan juuri siksi että hän ei anna tällaisissa asioissa periksi.

29.10.08  
Blogger Eufemia said...

Ehkä tuolla siteeraamallani lupauksella? Nyt hän ainakin vaatii suureen ääneen uusintavaaleja kyseisiin kuntiin. Hiljaa hän ei toki ole ollut tuon tiedotteen jälkeenkään, hänhän on kirjoittanut aiheesta viime aikoina paljon.

29.10.08  
Blogger Matti said...

Kaikissa viime aikojen tietotekniikkaan ja tietoyhteiskuntaan liittyvissä onnettomissa möhläilyissä on osaltaan kyse hallituksen ruumismista. Joistakin asiantuntijoista piittaamatta valmistelluista jutuista tulee arvovaltakysymyksiä, ja siinä vaiheessa ollaankin jo suossa.

29.10.08  
Blogger Mikko said...

Matin ruumismiselitys kuulostaa oikealta. Mutta yleensä kun katastrofi on paisunut riittävän isoksi, ihmiset tajuavat opportunistisesti luopua ruumismistaan vähintään julkisuudessa.

Minusta ruumismi on oire siitä, että yhteiskunta on niin monimutkainen että kiintiöministereillä eikä ehkä edes oikeillakaan ministereillä riitä enää älyä ongelmien ymmärtämiseen. Valta valuu siis virkamiehille. Virkamiehillä taas on aina ketunhäntä kainalossa.

Olisi mielenkiintoista tietää, miten demokratiaa pitäisi kehittää että näistä päästäisiin eroon.

Ehkä syy Tuija Braxin vastustukselle vaalien uusinnasta onkin, että he eivät ole täysin varmoja montaako ääntä kämmi koskee. Jos uusintaäänestyksessä tulisi merkittävästi erilainen tulos kuin ensimmäisellä kierroksella, ihmiset raivostuisivat vielä enemmän kuin nyt.

29.10.08  
Blogger Mikko said...

Äänestysjärjestelmän tärkein ominaisuus on muuten se, että Hitler ei pääse valtaan soluttamalla ohjelmoijia yritykseen tai ostamalla yritystä. Tuija Brax haluaa auttaa Hitlerin valtaan.

30.10.08  
Anonymous Nimetön said...

Kun Suomessa ollaan ja täällä uskotaan teknologisen edistyksen olevan aina hyväksi ja kenties jopa välttämätöntä. Kysehän on Suomen kilpailukyvystä, ilman sähköistä äänestystä maahan ei synny uusia nokioita.

Uskottekos?

:-)

terv.

kylteri

30.10.08  

Lähetä kommentti

<< Home