Pyyntö
Alkuviikolla tulen kertomaan blogeista joukolle tulevia taidekasvattajia. Tuleeko mieleesi jotain, jota heille pitäisi sanoa? Jos tulee, ole ystävällinen ja sano se kommenttiosastolla tai omassa blogissasi; jätä kommentteihin ainakin jälki, jota seuraamalla sanottavasi löytää.
Kiitos.
Kiitos.
7 Comments:
Jutustellessani itse blogeista valtsikan opettajille ja tutkijoille olen korostanut blogijulkaisun helppoutta, monikäyttöisyyttä ja vuorovaikutteisuutta. Parhaiten kuulijat ovat jääneet koukkuun jos he ovat itse onnistuneet keksimään blogeille jonkun käytännön sovelluksen omassa työssään. Monille aihe on kuitenkin uusi ja vieras, joten taskussa on hyvä olla myös muutamia valmiita "sovellusskenaarioita".
Workshop-tyyppisissä tilaisuuksissa kaikki osallistujat ovat yleenä perustaneet blogin. Luentotyyppisessäkin tilaisuudessa on ollut ihan toimiva ratkaisu pyytää joku osallistuja koneen ääreen perustamaan itselleen blogin esim Bloggerilla.
Et kertonut, minkä taidealan kasvattajista on kyse. Joka tapauksessa aluksi selvittäisin heille, kuinka monentyyppisiä blogeja voi perustaa. Se voi olla kommunikointia tai mielipiteiden vaihtoa toisten kanssa, poliittista debatointia, tietotaidon tai harrastuksen jakamista (esim. neuleblogit), yksityisen nettipäiväkirjan pitämistä, fiktiivistä roolin takaa kirjoittamista, runojen/proosan julkaisemista ym:ta.
Kohderyhmän kannalta varmaan mielenkiintoisinta on bloggauksen tarjoama mahdollisuus itsensä ilmaisemiseen ja kirjoittamiseen puolijulkisesti, jolloin usein kirjoittamisesta tulee jo hieman erilaista kuin tavallisessa paperipäiväkirjassa. Blogeissa voi julkaista ajatuksiaan ja kirjoituksiaan ilman kustannussopimuksia tai omia rahallisia investointeja.
Se tarjoaa mahdollisuuden myös projektipäiväkirja- tai portfoliotyöskentelyyn niin ryhmässä kuin yksityisestikin.
Ehkäpä juuri näitä ajattelit itsekin. Tai sitten näistä oli jotain hyötyä. Onnea luennolle joka tapauksessa.
Hoplaa! Kansalainen seuraa linkkiä.
Äh, Otetaan uusiksi.
http://hinkstoona.blogspot.com/
Kiitos vastanneille! Neuvoistanne oli iloa. Sujui ainakin kohtalaisesti, ja ehkä joku ryhmästä toteaa blogin hyväksi työ- tai hupivälineeksi tai kummaksikin.
Jos intressinä on jostain tietystä asiasta tai alasta keskusteleminen, niin mitä etuja tämä blogi-homma tarjoaa normaaliin aiheeseensa keskittyneeseen uutisryhmään verrattuna? Vaikea nähdä... Uutisryhmä on ainakin ylläpitonsa puolesta neutraali foorumi.
T. "Blogit aivan uutta mulle - anteeksi tyhmyyteni".
Hei anonyymi. Jos tarkoituksena on vain jostain aiheesta tai alasta keskusteleminen, uutisryhmä on oiva väline. Blogi taas tarjoaa tilan yhden tai muutaman ihmisen omien töiden tai ajatusten esittelylle - blogi voi siis muistuttaa portfoliota. Uutisryhmässä tämä ei juuri neutraaliuden ja suurehkon kirjoittajamäärän vuoksi onnistu.
Verrattuna tavanomaisiin verkkosivuihin blogi taas on elävä ja kasvava: uutta materiaalia tulee usein, eikä se korvaa vanhaa, jyrää sitä pois. Kiinnostunut voi siis tutkia kuinka blogin pitäjän ajatukset ehkä ovat kehittyneet.
Lähetä kommentti
<< Home