23.4.04

Kielikurssini

"Es war gerade zu dieser Zeit, daß Gandalf nach langer Abwesenheit wieder auftauchte. Nach dem Fest war er drei Jahre lang weggeblieben. Dann hatte er Frodo einmal kurz besucht und war, nachdem er ihn sich gut angeschaut hatte, wieder verschwunden. In der nächsten ein oder zwei Jahren war er ziemlich oft gekommen, unerwartet nach der Dämmerung, und ging ohne Gruß vor Sonnenaufgang schon wieder fort."

Toivottavasti tuossa ei ole hirveästi kirjoitusvirheitä. En osaa saksaa vaikka tahtoisin osata, edes jotenkin, joten koetan opiskella sitä. Kokemukseni kielikursseista ovat huonoja; niitä kieliä mitä osaan, olen oppinut pakon edessä. Koetan siis pakottaa itseni oppimaan saksaa ihan omin metodein.
No, ei oikeastaan aivan omin. Kylmäverisin samanoloinen kielikurssi josta olen kuullut, oli Jean Hyppoliten: hän opetteli saksaa ranskantamalla Hegelin Hengen fenomenologian.

Koetan edetä Der Herr der Ringessä edes sivun päivässä. Siitä että on lapsena tullut lukeneeksi jonkin kirjan niin monta kertaa, että siitä osaa vieläkin pätkiä jopa ulkoa, voi hyötyä yllättävin tavoin. Ei tarvitse niin kovin usein kaivaa sanakirjaa esille kun joka tapauksessa tietää mistä puhutaan. Suosittelen tätä kielikurssia kaikille joilla on vaikeuksia vieraiden kielten opiskelussa ja jotka tuntevat jonkun kirjan, minkä hyvänsä, erittäin hyvin.