12.11.06

Irrallisia anekdootteja

anekdootti juttu, tarina; kasku ¶ Tarinantapainen, lyhyt, usein hiukan kärkevä kertomus yleensä jostakusta ihmisestä tai tärkeästä tapahtumasta. Anekdootti voi olla (hiukan) huvittava tai se voi tähdätä vain esimerkiksi ihmisen luonteen kuvailuun jonkin "hänelle tyypillisen" käyttäytymisen kertomisella.

Oikeasti luen Ian Hackingin kirjaa The Social Construction of What?, mutten aio eufemiattaa siitä vielä. En myöskään oppimisbloggaa toissapäiväisestä luennosta, sillä en ehtinyt sille. Ensi viikolla aion ehtiä. Sen sijaan kerron juttuja. Sitaatin lisäsin vain päästäkseni linkittämään tuonne.

Olin tänään viettämässä isänpäivää vanhempieni luona, siellä oli myös veljeni perheineen. Lisäksi siellä oli neljä beniniläistä muusikkoa, joihin isäni tutustui jonkin aikaa sitten Beninissä, ja jotka ovat paraikaa Suomessa kiertueella ja asustavat vanhempieni luona. Koska he kutsuvat isääni isäkseen, isänpäiväkonsertti kuului asiaan. Olen nyt soittanut kokoonpanossa, jossa oli djembe, muutama conga, dum dum, taboulé (josta on vaikea löytää kuvausta; tuolla soitin ainakin mainitaan) ja piano. Erityisesti tämän kokoonpanon voimin syntyneet sovitukset Greensleevesista sekä Toivo Kärjen tangosta Siks' oon mä suruinen vakuuttivat.

Minan kielellä "köyhä" on suunnilleen "aijjaa dudu". Se tarkoittaa tuulensyöjää. En oppinut sanaa beniniläisiltä, vaan tutulta suomalaiselta taiteilijalta, johon törmäsin bussissa.

En millään kyllästy tähän videoon, jonka johduin näkemään jonkin aikaa sitten kiitos Kasan.

Eilen illalla eräs ystäväni lähetti viestin; hän halusi tulla Helsinkiin. Menin puoli yhdeksitoista Rautatieasemalle häntä vastaan, sitten haimme pizzat ja suuntasimme kotiani kohti. Kohtasimme kadulla sääolojen tuottamiin vaikeuksiin teknisen ratkaisun keksineen itsensäpaljastelijan: hän työnsi katsottavaksemme oletettavasti omia sukuelimiään esittävän valokuvan.

9 Comments:

Anonymous Nimetön said...

Itsensäpaljastaminen ja representaatio: Ceci n'est pas un pippeli.

Priceless.

13.11.06  
Blogger Matti said...

Erittäin viihdyttävä kirja tuo Hacking.

13.11.06  
Blogger Eufemia said...

Jussi, aivan. Kestimme noin kymmenen metrin matkan, sitten saatoimme vain nauraa.

Matti, niin on.

13.11.06  
Anonymous Nimetön said...

Tää sama häiskä oli lyönyt valokuvan mun kaverin nenän eteen Kurvin sporapysäkillä.

Lieneekö juridisesti lieventävä asiakkaan haarukka?

14.11.06  
Blogger Eufemia said...

Kuka tuossa on kenen asiakas? Mutta ahaa, tyyppi siis päivystää Kurvissa.

14.11.06  
Blogger LL said...

Voi kuinka hauskaa! Törmäsit siis Hermaniin. Voisin kuvitella, että Suomessa ei minan kieleen törmää kuin beniniläisten tai Hermanin kautta. Sobedo?

17.11.06  
Blogger LL said...

Hetkinen. ... mikä sukunimesi olikaan? Minusta alkaa vaikuttaa siltä, että kävin vanhempiesi luona tuossa sunnuntai-illalla. Siellä oli piano ja soittelimme näiden neljän beniniläisen kanssa aika hauskat jamisessiot! :) Uskomatonta.

17.11.06  
Blogger Eufemia said...

Ei, en törmännyt Hermaniin vaan Kariin. Mutta kuulostaa hyvin uskottavalta, että kävit vanhempieni luona. Etenkin jos pianohuoneessa oli myös jukeboxi.

17.11.06  
Blogger LL said...

Voi ei - - - miten hauskaa. Ihan naurattaa. Jukeboxi oli, juu, kaunis kuin mikä etten meinannut sanaa suustani saada. Vai että tiemme linkittyivät sitten tätäkin kautta!

17.11.06  

Lähetä kommentti

<< Home