18.12.10

Kallion kuvakirja ja suklaatryffeleitä

Tahdon ilmoittaa blogini lukijoille, että Maria Laukka on avannut antikvariaatin Helsingin Kallioon. Jäätyään eläkkeelle Voipaalan taide- ja lastenkulttuurikeskuksen johtajan toimesta perusti hän antikvariaatin ensin Tammisaareen muutamaksi vuodeksi, ja nyt hän on siis siirtynyt osoitteeseen Kustaankatu 1. Erityisesti jos haluat keskustella kirjakuvituksista tai löytää jonkin kuvakirjaharvinaisuuden, kannattaa piipahtaa Marian pienessä ja sympaattisen kaoottisessa divarissa.

Ilmoituksen lisäksi tahdon jakaa kanssanne suklaatryffelireseptin Ulpu Järvisen Joka kodin keittokirjasta (viides painos 1966).

Herkkutryffelit

400 g kookosrasvaa
100 g kaakaovoita
75 g kaakaojauhoja
200 g pölysokeria
2 munaa
2 tl vaniljasokeria

Munat ja osa sokerista vatkataan vaahdoksi, loput sokerista, kaakao, vanilja ja sulatetut rasvat lisätään vähitellen. Seosta vatkataan puukapustalla, kunnes se vaalenee ja tulee kuohkeaksi, minkä jälkeen siitä otetaan teelusikalla kokkareita, jotka pudotetaan vadille ja saavat kovettua kylmässä. Pinnalle voidaan seuloa kaakao-sokeriseosta.

Resepti on oivallinen, mutta sellaisen korjauksen tahtoisin tehdä, että toisin kuin ohjeessa sanotaan, ei tryffelimassa vaalene ja tule kuohkeaksi puukapustalla vatkaamalla jos ei massan ensin anna jäähtyä jonkin aikaa jääkaapissa. Jäähdytettynä se kyllä vatkaantuu. Kaakaojauhojen on oltava todella pelkkiä kaakaojauhoja, maitojauhesotkut eivät kelpaa. Kaakaovoita ei nykyään enää saa apteekeista, mutta erinäiset goji-marjoista villiintyneet terveys- ja ekokaupat myyvät sitä kyllä.

Auvoisaa joulua.

(Lisäys muutamaa tuntia myöhemmin: Unohtakaa se puukapusta. Sähkövatkain on hyvä peli.)

Tunnisteet:

1 Comments:

Blogger dudivie said...

kiitos vinkista. suomen asuntoni on kustaantien paassa.hyvaa vuotta eufemia!

5.1.11  

Lähetä kommentti

<< Home