6.5.07

Neule- ja muotiblogien ylistys

Kuvassa on neuletta. Se ei ole varmaankaan muuten kovin ihmeellistä, mutta se on ihmetyttävää, että kuvan neule on minun neulomaani. Lähikuva, koska neule ei ole vielä kovin pitkällä. Leveä valkeahko lankakin on täyttä villaa, ostin sen viime vuonna erään berliniläisen käsityöliikkeen alelaarista. Neulon hyvin hitaasti. Se johtunee ensi sijassa siitä, että opin neulomaan viime vuonna. (Koulussa valitsin puukäsityöt.)

Uusi taitoni on neuleblogien ansiota. Kuinka herkullisia kuvia! Ohjeita, joista en ymmärrä mitään! Ruudukoita, joskus lyijykynällä piirrettyjä ruudukoita, joissa on palluroita ja rukseja ja vinoviivoja. Ne ovat hyvin kiinnostavan näköisiä, mutta mukana ei koskaan ole tulkintalegendaa, joten en tiedä mitä ne tarkoittavat. Ei se mitään, oikea ja nurja silmukka ovat minulle vielä aivan riittävän vaativia. Inspiroiduin opettelemaan ne. Harsoisenkoristeelliset huivit, joissa säännöllist reiät muodostavat kukkakuvioita ja muuta mukavaa, jäävät vielä muille.

Saan kukkia huiveihin kirjailemalla. Koruompelu on helpompaa kuin neulominen, sillä siihen ei tarvitse muuta kuin neulan, kangasta, sopivia lankoja ja paljon aikaa. Taitoa ei tarvita nimeksikään jos kärsivällisyys vain riittää. Pieni annos toisten käsittämättömien aikaansaannosten vilkuilua on hyväksi kun koetan etsiä itsestäni kärsivällisyyttä pikkutarkkaan työhön. Silti on myönnettävä, että kuvassa oleva koruommel on vanha eikä ylemmän kuvan neule ole taas muutamaan viikkoon edennyt riviäkään.

Ei se mitään. Blogilistalle on viime aikoina ilmestynyt jotain vähintään yhtä ihanaa kuin neuleblogit, ja paljon helpommin matkittavaa: muotiblogit! Säkkimäisiä harmaita trikoomekkoja, kulahtaneita isoja T-paitoja, joissa lukee jotain, kireitä pillifarkkuja ja jättiläismäisiä aurinkolaseja! Keskustelua vaatteiden vyötärölinjan liikeistä ja kokonaan kumisista kengistä, jotka näyttävät samalta kuin vanhan tätini maalla käyttämät lipokkaat. Kuvia catwalkeilla esiteltävistä ihanuuksista ja vieressä kuvia halvoista vaatteista, joissa on matkittu näitä muotisuunnittelijoiden uusimpia villityksiä! Ja ennen kaikkea kuvia blogien pitäjien päivän asuista!

Olen viimeisten noin kahden viikon ajan tuntenut riivaavaa halua julkaista edes yksi neuleblogipostaus ja edes yksi muotiblogipostaus, ja kuten huomaatte, en enää malttanut olla tekemättä niin. (Yhdistin mielitekoni tosin samaan postaukseen.) Kunnon muotibloggaajan lailla minun on kerrottava vasemmalla näkyvistä vaatteista:

Pitsisateenvarjo: berliiniläisestä goottivaatekaupasta.
Huivi: Marja Kurki, kirpputorilta.
Ruskea silkkineule: merkitön, toulouselaisesta outletmyymälästä.
Hame: Mallimari, kirpputorilta.
Musta laukku: pariisilaiselta torilta muinoin.
Korkokengät: mokkaa, Katinkan vanhat, ken tietää mistä.

Vaalea pooloneule: Naf Naf, kirpputorilta.
Kirjailtu laukku: intialaista käsityötä, Reilun kaupan tähti.
Housut: Carbone, kirpputorilta.
Kengät: ranskalaisvalmisteiset kangastossut, jostain.

Asuni eivät kelvanne 17-vuotiaille muotibloggaajille. Olen kyllä kokeillut mitä tapahtuisi jos valitsisinkin pillifarkut enkä sellaisia housuja, jotka kirvoittavat ystävistäni aasialaisiin taistelulajeihin liittyviä huomioita. Pillifarkut eivät oikein ole minun juttuni, eivätkä etenkään ylisuuret T-paidat, joissa on printtikuvioita. Kiitos muotiblogien ymmärrän kuitenkin kadulla kulkiessani miksi jotkut nuoret naiset nykyään käyttävät sellaisia.

Tunnisteet: , , , ,

3 Comments:

Blogger Tom Nokkeli said...

Tässähän jää ihan odottamaan kauneudenhoito-osiota vaahtokylpykuvin!

7.5.07  
Blogger Eufemia said...

Saas nyt nähdä...

Tästä blogimerkinnästäni tekisi melkein mieli tehdä ns. meemi ja haastaa muutkin julkaisemaan jotain jollain tapaa vastaavaa. Se sopisi merkinnän luonteeseen. Kaikki siis heti matkimaan jotain ihastelemaansa blogilajityyppia yhden kirjoituksen verran?

7.5.07  
Blogger Tom Nokkeli said...

Tähän oli pakko tarttua!

7.5.07  

Lähetä kommentti

<< Home