10.6.06

Haluan toistaa nämä asiat

Sisarellani on vielä yksi rästitentti jäljellä ennen valmistumista. Tenttiä varten hänen täytyy opetella jonglööraamaan viidellä pallolla. Sisareni poikaystävä taas on matkalla tapaamaan isäänsä, jota hän ei ole nähnyt vuosiin. Hän sanoi aikovansa herätä aamuisin samaan aikaan isänsä kanssa: "Mähän voin sit vaik joogata Mekkaan päin."

6 Comments:

Blogger Ripsa said...

Aika vaativa lopputentti, sanoi poikani joka tekee insinöörin lopputyötä parastaikaa. Hän sanoi ettei kykenisi suoritumaan viiden pallon jonglööraamisesta.

Mitä tulee joogaamiseen Mekkaan päin, niin pyydän sinua nyt kumminkin vakuuttamaan siskosi poikaystävän siitä, että islamilaiset voivat kuvitella joogaa uskonnon harjoittamiseksi.

Voihan olla että jotkut ihmiset amerikkalaista esimerkkiä seuraten ampuvat ensin ja kysyvät sitten.

Terv.

Ripsa

12.6.06  
Blogger Mikko said...

Omien kokemuksieni mukaan monien muslimien rukoilu tuntuisi olevan lähempänä meditointia ja henkistä joogaa kuin länsimaista rukoilua.

Matkatessani bussilla muslimimaassa bussi pysähtyi rukoustauolle. Menin toiselle puolelle bussia, etten häiritsisi muslimien rukoilua. Siellä oli muitakin miehiä rivissä. Mutta kun rupesin kusemaan, muut rupesivat rukoilemaan. Ei se niitä haitannut.

Eikä niitä tuntunut haittaavaan sekään, että joku työpaikalla tekee töitä samassa huoneessa minkä nurkassa he rukoilevat.

12.6.06  
Blogger Eufemia said...

Ripsa, tässä tapauksessa ei tosiaan liene syytä huoleen. Sisarenikin epäilemättä selviää tentistään.

12.6.06  
Anonymous Anonyymi said...

Mikko, tosiaan esimerkiksi melko monta vuotta sitten Lapinjärven siviilipalveluskeskuksessa alun koulutusjaksoa suorittaessani jaoin huoneen somalimiehen kanssa. Iltaisin hän kävi hyvin varhain maata, kun taas itse valvoin myöhään yöhön. Aamulla heräsin rukoukseen, jota hän toimitti kohti sängyn peittämää seinää. Muuta huoneeseen ei sitten juuri mahtunutkaan, mutta päivästä toiseen hän suoritti rukouksensa ajallaan.

Mitä tulee tentteihin, viidellä pallolla meidän pitää itse kunkin osata jonglöörata. Mikäpä muu vakuuttaisi? Vai onko Eufemian siskon taidonnäytteessä kysymys muusta kun vakuuksista?

14.6.06  
Anonymous Anonyymi said...

Miksi?

16.6.06  
Blogger Eufemia said...

Minusta toistaminen oli kivaa? Mutta nyt ei ole kauhean kivaa, koska flunssa tarttui eikä ota irrotakseen.

Demiurgi, luulenpa, että taidonnäytteessä on kyse myös kivasta. Jos nyt on mahdollista yhdistää kiva ja pakolliset tentit. Jotkut valitsevat opiskelualansa ovelasti.

16.6.06  

Lähetä kommentti

<< Home