24.3.06

Luomuhampurilainen

Huomaan olevani fyysisesti heiveröisessä kunnossa. Notkeus on harjoittelun puutteesta huolimatta säilynyt jonkinmoisena, huomaan venyväni päivä päivältä pidemmälle; ehkä joskus taivun taas siihen spagaattiinkin. Vaan kunto on kehno, olin eilisen trampoliinihyppelyn jälkeen aivan kohtuuttoman uupunut.

Trampoliinitreenien jälkeen sain selville jotain uutta ihanaa naapurustostani: luomupikaruokapaikka. Viereisen korttelin sudanilainen pikaruokakoju myy kyllä hyviä vegaanisia täytettyjä pitaleipiä, aasialaisista kojuista saa hyvää kasvisruokaa ja kulman takana turkkilaiset myyvät tuoretta falafelia. Lisäksi he myyvät sveitsiläistä kannabisjääteetä, pitäisi varmaan kokeilla.

Mutta eilen tilasin hampurilaisen. Edellisestä jauhelihapihvistä onkin jonkin verran aikaa. Vaikka en ole enää varsinaisesti kasvissyöjä (yhdentoista vuoden jälkeen se jäi kun muutin Ranskaan), olen taas rajoittanut syömisiäni - tai ennen kaikkea sitä mitä viitsin ostaa. Broileri ja kirjolohi olivat jääneet jo aikaisemmin, täällä olen pikku hiljaa siirtynyt eläinkunnan tuotteissa vahvasti luomuun. Ja mikäs on siirtyessä kun sitä saa kaikkialta; vaiva on isompi asia kuin rahanmeno. Mutta tämä oli jopa täkäläisessä elintarvikeauvossa harvinaisen loistavaa. Sitä paitsi menestyisi muuallakin: kuka perustaisi luomupikaruokapaikan Kurviin?

5 Comments:

Blogger kattoratsastaja said...

Trampoliinitreenit? Kuulostaa jotenkin absurdilta. Mitä asioita trampoliinitreeneissä harjoitellaan?

25.3.06  
Blogger Eufemia said...

Ensin harjoitellaan hyppäämistä horjumatta, sitä kuinka laskeudutaan istualleen ja sitten taas seisaalleen, kuinka käännytään ilmassa yms. Koska kokeilin tuota ensimmäistä kertaa, en edennyt juurikaan sen pidemmälle. Myöhemin opetellaan voltteja, toisen hyppääjä kanssa synkronoitua hyppäämistä ja muuta mukavaa. Hae Googlen kuvahaulla vaikkapa sanoilla trampoline competition.

On muuten hienon näköistä kun iso mies pomppii naureskellen huvikseen selällään noin neljän metrin korkeuteen. Ja hyvää vatsalihastreeniä.

25.3.06  
Blogger Juhani Koivumäki poliisin irvikuva said...

Nettisota yltyy ryssäläisten virkamiesten http://www.blogger.com/profile/20994359 ja suomalaisten välillä?

Seppo Lehto on näköjään muutamalla sivustolla torjunut häneen liitetyt kriittiset sivustot:

Lainattu: "Tosiasioista on turha kiistellä http://www.kavkaz.fi Alueemme on miehitetty ja maksamme miehittäjä-Ryssälle vielä miehitysavustuksia

Sopinee kysyä ovatko Seppo Lehtoa kritsoivat itse lainkaan järjissään jolleivat huomaa ilmiselviä tosiasiaseikkoja kansakuntamme tilasta.

Ryssäläisyys ja aluemiehityksemme on laajentunut ja muuttunut nykyaikana neekeröinniksi ja oman kansakunnan tuhoa tavoittelevien tahojen mädättäväksi piilo- ja suoravaikutukseksi kansandemokratioita muistuttavan näennäisdemokratian keinoin, jolla osittain peittelemään todellisia kansakunnallisia velvoitteitamme menneitä, nykyisiä ja tulevia sukupolvia ajatellen.

PS: Minä en ole vastuussa minua sympatiseeravien sivustojen ylläpidosta. Toki olen kiitollinen kuten suomalaiset vuonna 1941 Saksan tuesta miehittäjä-Ryssää vastaan ;) Kansakunnallinen ajattelija ja toimija Seppo Lehto http://www.kavkaz.fi/ru på russki toxe;)!

( Lainaus loppu )

http://www.blogger.com/profile/16370290 Komujen paska-Herkku Hernesniemi ja rikollinen kommunismin jätepoliisi http://www.rikoskomisario.blogspot.com ja http://www.halosenpaska.blogspot.com ( Tarja Halonen ) lienevät näitä Seppo Lehdon mainitsemia ryssäläisiä tahoja kuten rasistituomari Anja Aulomaa http://www.aulomaa-anja.blogspot.com

Totaalista sotaa ryssäläisiä rasisteja kuten Anja Aulomaa http://www.blogger.com/profile/20345570 vastaan?

25.3.06  
Blogger Ripsa said...

Eufemia!

Tuota viimeistä kommenttia luomuhampurilais-bloggaukseen en käsittänyt.

Miten joku ryssäläis-blogi on missään tekemisissä luomuruuan kanssa? Tai ylipäänsä terveellisen ruuan kanssa.

Olen muuten kyllä kuullut että Keski-Euroopassa saa ulkona syödessäkin parempaa sapuskaa kuin täällä.

Täällä taas ei ole edes varaa syödä ulkona!

Minä en hirviäisi mennä trampoliininille, kyllä minulle riittää jooga ja kävely. Etkös sinä pyöräillyt siellä syksyllä? Ovatko pyöräkelit huonot, vai fillari rikki?

Terv.

Ripsa

25.3.06  
Blogger Eufemia said...

Ripsa, kämppikseni houkutteli mukaan trampoliinitreeneihin ja pitihän minun sitäkin kokeilla. Pyörä toimii kyllä. Ja ulkona syöminen on häkellyttävän halpaa.

Tuo yksi kommentti taas näemmä löytyy useista blogeista, eli joku on sirotellut sitä ympäriinsä blogeissa jostain minulle tuntemattomasta omasta syystään.

25.3.06  

Lähetä kommentti

<< Home